Noże kuchenne z ostrzami z białej wysokowęglowej stali yasuki wzmacniane miękką stalą niskowęglową. Ręcznie kute i ręcznie wykańczane w Sakai przez renomowanych rzemieślników. Mogą być zaostrzone “ekstremalnie”. Bardzo długo pozostają ostre. Zaokrąglona rękojeść z drewna magnolii, z zakończeniem z rogu bawolego. Kolor rączki i zakończenia może różnić się pomiędzy nożami. Nie można myć w zmywarce.
Wybór modeli... |
|
Najwyższa jakość rzemiosła, kute w całości ręcznie w Sakai, tylko przez najlepszych rzemieślników. Wykonywane na specjalne zamówienie czas wykonania do kilku miesięcy.
Najwyższej jakości biała stal, polerowana z lustrzanym wykończeniem po obu stronach. Rękojeść z twardego czarnego hebanu, z pierścieniem ze srebra, rękojeść zamocowana w tradycyjny sposób tzw. “MEKUGI” , końcówka zabezpieczona wieczkiem z bawolego rogu. Zapakowane w drewniane pudełko z hebanu, stylową pochwę i torbę na nóż.
Wybór modeli... |
TOKUSHUKOU oznacza w języku japońskim “specjalnie wybrany metal”. Ostrze o ostrości tradycyjnego japońskiego noża szefa kuchni, ale nie rdzewiejące tak jak tradycyjna japońska stal HAGANE. Wykonane z jednej warstwy najwyższej jakości japońskiej stali HITACHI. Cienkie ostrza, lekkie, bardzo ostre, lekko elastyczne i odporne na korozję. Komfortowe ośmioboczne drewniane uchwyty z wzmocnieniami z bawolego rogu dają optymalny komfort. Seria TOKUSHUKOU jest wytwarzana w mieście Seki w Japonii, przez wykwalifikowanych japońskich kowali. Ostateczne ostrzenie odbywa się ręcznie w Sakai. Wspaniałe noże dla wymagających kuchaży. Noży nie można myć w zmywarce.
Wybór modeli... |
Najwyższej jakości noże rzeźnicze, ergonomiczna plastikowa rękojeść. Rewelacyjnie wyważone.
Wybór modeli... |
|
|
«« Początek « Poprzednia 1 2 3 Następna » Ostatnia »»
|
Strona 3 z 3 |